Vyšplouchne Bruynzeel Aquarel z trůnu Progressa?


Nejsem primárně akvarelista, nejradši mám klasické pastelky. Ale sem, tam mě přepadne chuť na práci s vodou. Lépe řečeno s pastelkami a vodou. Když nebudu počítat inkoustové Derwent Inktense, tak mými největšími akvarelovými miláčky jsou Kohinoorácká Progressa.

A pak mi doma na stole přistane tajemný balíček z eshopu Milujeme malování a v něm Bruynzeel Design Aquarel 12. Pastelky od Sakury. A mě s nimi stačí vymalovat první obrázek a Progressa nenápadně opouštějí zlatý trůn a sunou se na stříbrnou akvarelovou příčku. Jak to?

Práci s Brujnzílkama jste viděli v mém video tutoriálu. Tam jsem vám slíbila, že se s vámi podělím o všechny mé dojmy z patstelek. Tak tady jsou :)))

Krabička jak ze snu

Já vím, hodnotit krabičku je úplný nesmysl. Ovšem ne v případě Bruynzeel Design. Tahle krabka dělá pastelkám rozhodně excelentní první dojem. Pastelky jsou totiž uložené v molitánkových chlívečcích, v šuplíčku, který se vytáhne za fajnové ouško z ještě fajnovější, pevné krabičky. Kdyby takto bydlely všechny pastelky, byl by to sen.

Jaký mají Design design?

Pro mé očko velmi lahodící. Pastelky mají přirozený dřevěný design. Ten já mám ráda. Pastelka tam na mě působí elegantně a dospělácky. Konce pastelek jsou obarveny daným odstínem a šedým proužkem, oznamujícím, že se jedná o akvarelové pastelky. V barevném zakončení je číslo odstínu a na těle pastelky je temně modře vyražená značka pastelek a z druhé strany čárový kód. Ten mi tam trochu vadí, ale co už.

Bruynzeel - Sakura, Design Aquarel Colour

Pastelky jsou k dostání ve třech sadách. 12, 24 a 48 barevných odstínů. Řada Design je řada uměleckých pastelek. Součástí pastelek je i štěteček. Ten se mi líbí moc, je kónického tvaru, měkoučký, perfektně zastřižený do detailní špičky.

Pro toho, kdo nechce do pastelek tolik investovat, vyrábí Sakura i akvarelové pastelky nižší, školní kategorie, s názvem Expression.

A jak pastelky malují?

Vážně moc hezky. Pigmentace je perfektní! Na akvarelky nejsou tak tvrdé a tím pádem kloužou po papíře jako máslíčko. Co oceňuji je i to, že hezky kreslí i za sucha. Při suché kresbě nezanechávají čáry a vzájemně se hezky mísí. Z dvanácti odstínů jich tak můžu vytvořit mnohem víc.

Rozmývání pastelek mne nadchlo. Voda si s pastelkami rozumí perfektně, nedělá pigmentové skvrny a barvu rozmývá hezky rovnoměrně.

Protože u akvarelových pastelek hodně záleží na kvalitě papíru, zkoušela jsem je použít v omalovánce The Brother Grimm, která má obyčejný, kancelářský papír. I tady se pastelky osvědčily na výbornou.

Závěrem můžu říct, že z Bruynzeel Design Aquarel jsem vážně nadšená. V momentě, až mne lapne akvarelové malování naplno, nepochybuji, že velká sada těchto pastelek by byla mým prvním must have. Oproti Progressům se mi na nich hodně líbí to, že déle udrží špičku. A to jako špičkomil rozhodně oceňuji.

Komentáře

  1. Já si před Vánocema objednala Bruynzeel Design Colour, ale jak se ukázalo, nakonec nebyly skladem (jojo, konec loňského roku byl pro mě celkem smolné období na objednávky pastelek) a pán mi nabízel akvarelové jako náhradu, jenže já k té vodě mám takový rozpačitý pocit, tak jsem odmítla a nemám nic.
    Každopádně jsem to vzala jako znamení, a asi už budu jen koukat :) Takže díky za pokoukání :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuju, hihi jsem zvědavá jak dlouho budeš malování s vodou odolávat ... jednou za čas je to prima ;)

      Vymazat
    2. No, mám Inktense 24 sadu a 72 Mondeluz z papírové krabice, kdyby mě to lákalo, ale nějak v tom nejsem dobrá :)

      Vymazat

Okomentovat