Kam s ním?


Dost často slýchám jednu otázku. Kam s ním? Ne nebojte, neklikli jste na bravíčkovou poradnu pro náctileté. Tahle otázka sice zní trošku košilatě, ale je úplně neviňoučká. Často se mě totiž ptáte, kam a co s vybarveným obrázkem. Schovat? Zahodit? Vystavit? Pochlubit se? Udělejte s ním to, co uznáte za vhodné! A co dělám s obrázky já? Nebo co s nimi můžete udělat vy?

Vybarvené obrázky zůstávají v omalovánkách


Protože jsem mega sysel a mám miliony omalovánek, nemám potřebu obrázky tisknout. Mé vybarvené obrázky zůstávají v knihách. Občas si udělám relaxační chvilku a jen tak omalovánkami listuji. Už ty prázdné obrázky mě těší a co teprve, když narazím na vlastnoručně vybarvený :))) Funguje skvěle jako vzpomínka na příjemně strávené chvíle.

Zalaminovat, vložit do šanonu, vytvořit krabici vpomínek


Samostatných obrázků mám opravdu minimum. A těch pár mám v plastové obálce šoupnuté v omalovánkové knihovně.

Pokud kreslíte vytisknuté obrázky je ta otázka, co s nimi dál, asi nejpalčivější. V žádném případě bych se jich nezbavovala. Ať už se povedly podle vašich představ nebo výsledek nedopadl, tak, jak by měl, je přece škoda je zahodit. V každém obrázku je kus vás. Vaše fantazie, energie a nálada. Nechte si tento malý poklad.

Můžete si pořídit nebo vyrobit fešáckou krabici a schovávat obrázky tam. Mít takovou „tajnou truhlu pokladů“ není úplně k zahození. Kdykoliv vás přepadne splín, můžete si udělat pohodlí a obrázky si prohlížet. Věřte mi, tohle hrabání se ve své kreslící minulosti je docela uklidňující.

Jestli jste duší tak trochu kancelářská myška, co takhle si obrázky ukládat do různých šanonů, pořadačů nebo vazačů s euroobaly? Vytvoříte si tak trochu vlastní omalovánkovou knihu v nezvyklém formátu.

Obrázky můžete i zalaminovat, vydrží tak déle v lepší kondici. Tady ale pozor. Laminovačka má občas tendence nějaké druhy pastelek spapat. Té naší chutnají gelová pera. Jak předejít tomu, abyste vložili do laminovačky krásný obrázek a vytáhli vybledlé nic? Vyrobte si vzorkovník všech druhů pastelek a kreslících pomůcek. Jen tak, pár odstínů od každé značky. Projeďte to laminovačkou a uvidíte sami, co vydrží a co ne.

Pověsit na zeď


Vyzdobit si zeď vlastními obrázky? A proč by ne! Když se vám nějaký obrázek povede vybarvit tak, že jste na něj neskutečně pyšní, neschovávejte ho. Zapomeňte na předsudky, že samochvála smrdí a pochlubte se jím sami před sebou. Vyrobte mu nebo mu kupte fešácký rámeček a vystavte si ho hezky na oči. Na zeď, na poličku, kamkoliv je libo. Připomínejte si každý den, že tohle je dílo, které jste vytvořili vy! Těšte se z toho, co umíte! Nebo fakt radši dáte přednost plakátu z Ikei, který visí v milionech jiných domácností? A kdyby náhodou jo, ani kombinace obojího není úplně k zahození.

Máte rádi změnu a zarámovaný obrázek se vám zdá jako příliš definitivní řešení? Co takhle hezká nástěnka, na které se budou vaše obrázky střídat podle ročních období nebo vaší nálady?

Dárek pro radost


Ano, darujte svůj obrázek. Tomu, na kom vám záleží. Chcete někomu dárkem říct, že vám na něm záleží a lámete si hlavu čím ho potěšit. Koupit další hrníček nebo bonboniéru je dost otřepané. Buďte originální a darujte svůj obrázek. Vybarvěte motiv, který je obdarovanému blízký a použijte barvy, které má rád. Když pak obrázek zarámujete, hezky zabalíte, máte dárek nad dárky.

A co děláte s vybarvenými obrázky vy?

Komentáře

  1. Ahoj Marti,zrovna včera jsem svůj poslední obrázek dala mé babičce. :-)Jezeček v listí - udělal jí radost. Měj se krásně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se přiznám, že jsem zatím věnovala jen dva obrázky, jeden tchýni a jeden své fanynce :)

      Vymazat

Okomentovat