Pohodové a barevné Vánoce všem




Moje milé malířky a moji milí malíři,

dovolte mi popřát vám všem pohodové vánoční svátky. Přání mi odjakživa nejdou, protože mám pocit, že stejně neumím říct to, co chci. Ale pokusím se.


Z celého srdce vám všem přeji, abyste si Vánoce užili podle svých představ. Takové, jaké máte vysněné. A nezáleží na tom, že třeba zrovna ty vaše Vánoce jsou o tisíc procent jiné, než je všeobecný standard. Záleží pouze a jen na tom, abyste si ty sváteční dny prožili s klidem v duši.

Přeji vám, ať se u vás zastaví Ježíšek a donese vám něco, o čem sníte. Nezáleží na hodnotě dárku, záleží na tom, aby dokázal vykouzlit úsměv na vaší tváři a pohladil vaše srdíčko. A když se náhodou Ježíšek netrefí nebo úplně zapomene, nevěšte hlavu a nepřestaňte snít. Nechť vás sny doprovází nejen v čase adventním. Protože se stává, že sny se plní. Mnohdy přijdou samy od sebe a mnohdy na jejich uskutečnění musíme zapracovat. Ale nikdy není pozdě věřit, že ten sen se stane skutečností…

Přeji vám pevné zdraví, které je základ všeho. A jestli je ve vašem těle něco porouchané, přeji vám hodně sil v boji za uzdravením. Nevzdávejte to. Protože přijde den, kdy se ráno probudíte a bude líp. Věřím v to a kousek té víry posílám i vám. I když třeba bojujete s trápením, s nemocí, tak bojujte. Každý dobrý den je oslavou. Proto věřte a bojujte, ať máte těch svých malých oslav příští rok co nejvíc.

Přeji vám, aby nad vašimi hlavami bloudili samí dobří andělé a provázeli vás na každém kroku. Aby strážili váš vnitřní klid a pohodu a celý rok vám našeptávali něco o vaší jedinečnosti. Nikdy nevěřte nikomu (ani svému vnitřnímu hlasu), kdo vám říká, že nejste dobří nebo hodní toho či tamtoho. Není to pravda. Protože vy jste nejlepší. Hlavu vzhůru a hýčkejte si své sebevědomí. Ne aroganci a sebestřednost. Ale, zdravé sebevědomí. Protože i když tomu třeba občas nevěříte, v každém jednom z vás je velký kus dobrého a šikovného člověka. A je úplně jedno, že ti kolem dělají něco jinak. Nikdy to není lepší, než to, co děláte vy. Jen je to jiné a stejně hodnotné.


Přeji vám, abyste každý den zažívali kousek štěstí. A štěstí není „jen“ vyhrát milion. Štěstí hledejte v šálku kávy, v úsměvu svého milovaného, v brouzdání spadaným listí, ve vůni probouzející se přírody anebo v každém črtu pastelky. A až v těchto okamžicích ten kousíček štěstí najdete, užijte si ho do poslední kapky. Energie, kterou tím získáte, vás bude provázet i v těch krušnějších okamžicích.

Přeji vám, aby vás ten okolní svět nesemlel a neposlal až na dno. Každý z nás si prochází nějakou tou trnitou cestou. Ale já věřím, že každá cesta, i ta nejpichlavější, má na konci světlo. A to světlo stojí za tu bolest, kterou nám trnoví přináší, když se jím brodíme. Přeji vám hodně sil a nechť už jste u konce své trnité cesty a co nejdřív vás čeká to ulehčené vydechnutí v záři sluníčka. A i když se to nezdá, věřte mi, že nebrodit se trny a houštím, nikdy bychom si tu úlevu nevychutnali tak, jak si ji vychutnáme, až ta naše životní spoušť zůstane za našimi zády.

Moji milí, děkuji vám, za vaši společnost, ve které je mi moc dobře. Děkuji vám za to, že mohu být zrnkem písku u vašich nohou, součástí vašeho života. Nabíjíte mne pozitivní energií a každý den mi ukazujete, jak báječní jste.

Mějte krásné a barevné Vánoce. Už teď se těším na naše společná kreslící dobrodružství v příštím roce. Opatrujte se.

S láskou Martina

Komentáře

  1. Zamačkávám slzy, Martinko, a ze srdce Ti děkuji za tak krásné přání. Jsi naše zlato. :-) krásné svátky a ať se Tu splní vše, co tak krásně přeješ ostatním. Jíťa Thomas.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, ty že neumíš psát přání.... Úžasně sepsané, od srdce a s klidnou duší... Užij si svátky dle svého a zůstaň pro nás taková, jaká jsi! Mám Tě ráda! Veru Zbytovská

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, děkuji mockrát. Taky Tě mám ráda. Ať se daří a prožijete kouzelné Vánoce <3

      Vymazat

Okomentovat