Malé drobnůstky pro velkou zábavu

Malé drobnůstky pro velkou zábavu

Než jsem se do malování omalovánek ponořila s vášní, s kterou maluji dnes, myslela jsem si, že mi bude stačit knížka a pár pastelek. Jak to celé dopadlo, víte stejně dobře jako já. Tuny pastelek a tuny omalovánek.

Ještě se vrátím k prvnímu malování. Vesele si maluji a ouha. Pastelka dopsala. Hm, takže ještě ořezávátko. První přetahy a potřeba gumy. Pastelky Mondeluz a co takhle zkusit, co je akvarelové malování. Hm, takže pořídit štětec...

Kam celé tohle směřuje? K tomu, že při vybarvování omalovánek prostě pouze pastelky nestačí. Čím víc propadáme vášni malování, tím víc chceme zkoušet nové a nové věcičky. Různé drobnůstky, výtvarné potřeby, které nám rozšiřují malovací obzory a přináší velkou zábavu při tvoření.

Úžasný testovací balíček z eshop Pebeo.cz už znáte z mého Facebooku. Hlavní hvězhy Gansai Tambi, Derwent Drawing a Mungyo pastely vám představím jindy. A mimochodem máte se na co těšit :) Dnes vám představím právě ty drobnůstky, které naše malování obohacují.

 

Malá plastová flaštička se střičkou slibuje spoustu nových možností. Především při práci s akvarelovými barvami a pastelkami. Můžu jemně postříkat papír vodou a pak kreslit. Je to fajn, intenzita pastelky je hned viditelná, ale tenhle způsob použití asi nebude pro mě to pravé ořechové.

Co mě bavilo víc, je namalovat obrázek klasicky akvarelovými pastelkami a pak místo štětce stříkat vodu. To se dějí divy. Barevná plocha získává úplně novou strukturu. Tahle technika je skvělá především na velké plochy, jako je pozadí obrázků. A nejlíp funguje s Derwent Inktense!



Co mě nadchlo úplně nejvíc je naplnit Spritzer vodou smíchanou s barvou (zkoušela jsem nastrouhat Progressa a Inkensky) a pak stříkat a prášit barvičku na papír.


Výsledek testování? Je to šikovná hračička. Způsobů využití se určitě časem najde víc. Skvěle splní, to co má. Stejnému účelu by asi posloužila jakákoliv prázdná lahvička s rozprašovačem. Ale pro omalovánkové fanatiky, lahvička s logem Derwent za celkem rozumnou cenu, může přinést spoustu zábavy. A vypadá stylově :)


Značka Cretacolor slibuje kvalitu. A té jsem se dočkala i v případě těchto dvou „tužek“. Černá a bílá. Noc a den. Ztmavovač a zesvětlovač. Thunder Soft a Lightning.

 
Obě tužky jsou velmi příjemné, jak na držení, tak výkonem. Jemňoučká, skoro až máslíčková konzistence je nechává klouzat po papíře skoro samotné. Na malování černobílého obrázku si vystačíte jenom s nimi. A pokud barevnému obrázku budete chtít dodat trochu efektů, tak poslouží skvěle.

Bílý Lightning slouží k mísení a zesvětlování barev. Nepleťte si ho ovšem s blenderem. Na rozdíl od něho má Lightning bílou barvu. 

Černý Thunder Soft naopak barvy ztmavuje a lze jej skvěle využít k stínování.

Výsledek testování? Má cenu pořizovat další dvě tužky, když zvládnou skoro to samé, co černá a bílá pastelka? Pro mě ano. Zvládnou toho totiž o dost víc. Alespoň tyto dvě krásky ano. 


Syntetická karamelová guma pro gumování uhlu, grafitu a jiných suchých médií. Vyzkoušela jsem na různé pastelky (první obrázek) a na suché pastely (druhý obrázek). Úspěch vidíte sami.

 
Výsledek testování?
Kromě suchých pastelů nepoužívám ani grafit ani uhel. A na ty pastely nic moc. Guma se navíc začala drolit po vyzkoušení na těchto dvou ploškách. Takže za mě věc, kterou příště nebudu potřebovat.

Všechny výše zmíněné věcičky určitě někdy uvidíte přímo v akci. V některém z dalších videí :)

Komentáře

Okomentovat