Malujme s úsměvem a hrdostí


Malování omalovánek má být antistresové, relaxační a pohodové. Má přispívat k tomu, abychom zpomalili, věnovali se sami sobě a vlastníma rukama vytvořili svůj barevný svět.

Co když se ale malování nedaří podle našich představ? Co když od svých blízkých nemáme takovou podporu pro svého koníčka, jakou bychom potřebovali nebo chtěli?

Býváme rozmrzelé, naštvané na sebe, přijdeme si k ničemu a fňukáme. Nedej bože, když se partner nad naším výtvorem ironicky ušklíbne. Když maminka pouze nadzvedne obočí a z očí jí čteme něco o malém dítěti. Naše sebevědomí padne až na zem.

Přestaňme být na sebe příliš náročné! Začněme si věřit, ať už si celý vesmír říká a myslí, co chce! Pojďme se z malování těšit a užívat si ho na maximum! Pojďme být hrdí sami na sebe!

3 důvody proč malovat bez vrásek na čele...


... a s úsměvem na rtech

Důvod první: Já jsem já a ty jsi ty

Každý z nás jsme originál. Jinak cítíme, jinak vnímáme a jinak naplňujeme svoje potřeby. A svět je díky tomu barevný. 

Abychom v hektickém tempu života našli chvíli klidu, je důležité mít čas se zastavit a věnovat se pouze sám sobě. Dělání věcí, které nás baví je uklidňující a dokáže nás nabít neskutečnou energií.

A to, že maluješ, že vybarvuješ obrázky, není o nic méně důležité, než kdybys ve chvílích volna třeba bojovala za světový mír. Ty si ten mír vybojováváš v sobě. Pastelkami, ve svém nitru tvoříš základ svého spokojeného já. A to je důležité! Nenech si nikým namluvit nic jiného.

Důvod druhý: Mé barvy, můj svět

Každou vteřinu svého života vnímáme okolní svět všemi smysly. Jsme zvyklí, že nebe je modré, tráva zelená a slunce svítí žlutě. Je úchvatné se zastavit a sledovat jak mraky kloužou po nebi a na zemi se rozehrává němé divadlo stínohry.

Když zavřeš oči, vidíš celou tu vesmírnou krásu trochu jinak? Vidíš růžovou trávu, fialové stromy a na větvích žluté ptáčky prozpěvující své jedinečné árie? 

Přenes svůj svět na papír! U omalovánek je dovoleno vše! Vykašli se na pravidla, popusť uzdu své fantazie a vytvoř si svůj vlastní barevný svět, ve kterém ti bude dobře. A příště, až na tebe přijdou chmury, otevři knížku a vstup do svého vlastního království. Bude ti líp.

Důvod třetí: Když se podaří, co podařit se má

Znáte to. I když malujete kvůli odpočinku a relaxaci, přece jen toužíte vytvořit dokonalý obrázek. Výtvor, na který budete pyšní. Než namalujete první čárku, máte představu, jaký bude výsledek. Ale ouha. Finále dopadlo jinak, než jste si vysnili.

Představy a očekávání dokáží velmi často pěkně zklamat. Zkus příště nechat malování volnou ruku. Řídit se intuicí a sahat po barvičkách bez dlouhého přemýšlení a kombinování. Předejdeš zklamání a možná budeš překvapená skvělým výsledkem.

Komentáře