Polycolor vs. Polycolor

Souboj na ostří špiček! Polycolor vs. Polycolor


Doma se mi sešly dvoje pastelky Polycolor. Sada 24 kusů, jedny v plechu a jedny v papíru (příloha Hudebních omalovánek).

Polycolorky miluju. Jsou skvělým produktem Koh i Nooru. Za celkem příjemnou cenu odvádějí skvělý výkon, jsou suprově pigmentované, bezvadně kloužou po papíře. No prostě miláčkové české výroby. K dostání jak kusovky, tak různě velké sady. Což je prima, protože je tak může vyzkoušet opravdu každý.
 
A teď už se jim podíváme na zoubek. Protože jsem nikde nenašla papírové volně k prodeji, zajímalo mne, jestli se tenhle "dárek zdarma" k omalovánkám vyplatí a jestli je KIN nějak neošidil ;)  

Pohled první? Krabička!

Plechovka je plechovka. Chrání pastelky před úrazem a já mám tuhle variantu radši vždy u všech pastelek. Na papírové krabičce mne zaujal obrázek chameleona, dílko fanynky KINu. To mi přijde extra sympatické. Navíc bylo součástí papírovky plastové ořezávátko. Další bodík k dobru :)

Umělecké pastelky Polycolor od Koh i Noor
Ale stejně, kdybych je takhle potkala v obchodě, sáhla bych po plechovce. Její design se mi líbí víc.
Pohled druhý? Pastelky!

Sady se liší čtyřmi odstíny pastelek. Plechovková čísla 53, 7, 10 a 11 v krabičce nahrazují 19, 132, 131 a 177. Mě osobně jsou ty papírové odstíny příjemnější, ale to je velmi individuální. 

Umělecké pastelky Polycolor od Koh i Noor
Obě sady obsahují základní barevnou škálu, se kterou si určitě vystačíte. Přinejmenším pro pořádné otestování Polycolor.

Plechovkové pastelky vypadají luxusněji. Zlaté konce pastelek vypadají honosně a nečučí na mě tuha, jako u těch papírových. Písmo vyražené na pastelkách je u těch plechovkových o trošičku výraznější. 

Překvapilo mě dřevo. To u papírovek je světlejší a vypadá hladší. Při ořezávání ale nedělalo potíže ani jedno a pastelky se ořezaly hezky, dohladka.

Umělecké pastelky Polycolor od Koh i Noor
Od pohledu vypadá dřevo papírových pastelek hezčí a kvalitnější. Ale obě varianty prošly ořezávacím testem na jedničku.
Umělecké pastelky Polycolor od Koh i Noor
Zlaté konečky z plechovky se mi moc líbí. Pastelka tak působí uceleněji a nehrozí, že bych se koncem ušpinila. Tak jak by se mohlo stát s papírovou.
Pohled třetí? Výkon!

Skvělý! A jiný jsem ani od Polycolorek neočekávala. Jsem ráda, že ani jedny nezklamaly. Ty z plechovky mi přišly o malilinko výraznější, ale fakt jen o pidi chloupek. 

Překvapivě ty plechovkové nechávaly opět o malinký fousek víc bílých místeček. Jakoby ty papírové byly více voskové. Ale opět je to o promile a nic, co by nezvládl blender. 

Umělecké pastelky Polycolor od Koh i Noor
Foťák barvy zkresluje, ale je tu dobře vidět ten nepatrný rozdíl u modrých koleček. Papírové jsou vpravo.
Umělecké pastelky Polycolor od Koh i Noor
Plechovkové vlevo, papírové v pravo.
Výsledek souboje?

Ani jedny nezklamaly. Takže pokud chcete Hudební omalovánky, podle mě se vyplatí připlatit a vzít ty se sadičkou super pastelek. Pokud chcete vyzkoušet umělecké pastelky od Koh i Nooru, jděte do nich. Přeji pohodové malování.

Průšvih na konec!

Co mě ale mega nadzvedlo je nepovedený nápis u zelené pastelky z plechovky. Na rozdíl od ostatních má značku vyraženou blíž ke špičce. Detail, ale naštve. Doufám, že to není tak v každé plechovce.

Umělecké pastelky Polycolor od Koh i Noor
Ta zelená krásně září. O to víc mě štve ta chyba umístění popisu.

Komentáře

  1. Ta zelená pastelka je evidentně ořezaná na opačném konci. Už jsem se s tím setkala u levnějších pastelek. To plechové balení máš starší výroby, protože min. růžová je nyní ve všech sadách c. 131. To mě na Kohinooru štve, že obměňují barvy postupně a za chvíli každé balení originálem. Jinak krásná recenze, díky, že sis dala tu práci. Lenka H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha, tak to je naprd, dostat v každé plechovce trochu jiný odstín. Ale zase asi nebudu kupovat stejné balení opakovaně. Jen jsem si představila situaci, kdy dvojčata dostanou stejné pastelky a každé tam má trochu jiný odstín. To může vést k soutozenecké bitce :D :D A díky Leni :)

      Vymazat

Okomentovat