Kam pro inspiraci? Na sociální sítě!

Šikovné české ručičky

Maluji především podle momentální nálady. Po barvičkách sahám podle intuice a zrovna tak je přenáším na papír.
Od té doby co maluji, dívám se na svět novýma očima. Víc si všímám detailů, víc pozoruji věci, které jsem dřív přehlížela a víc vnímám vše kolem mě. Čerpám inspiraci. Všude. Sociální sítě nevyjímaje. 

A protože jsem děvče z Čech nejradši sleduji vaši tvorbu a vaše obrázky. Koho a kde šmíruji nejraději? Poznejte mé Top 3 idolky ;)

 

YouTube

 

Třikrát hurá! Česká YT scéna se pomalinku rozrůstá a najít malovací kanál v našem jazyce už není taková kovbojka jako dřív.
Už roční zkušenost s točením videí má slečna z kanálu Kresby MK. Slečna má překrásnou vlastní tvorbu a točí i omalovánkové tutoriály a v poslední době i s povídáním. Rozhodně přináší pozitivní energii a spoustu inspirace.

Miluju soby a tahle mandala, která vznikla pod šikovnýma rukama Marušky, mě naprosto uchvátila :)
 
Do točení videí se hezky opřela i Karolina Kaufnerova. U Káji se mi líbí její recenze a to, že má hodně věciček u nás běžně nedostupných. Nad jejími videi pak jenom dělám ááách :)
 
Videa ve slovenštině se ták krásně poslouchají. A navíc, když jsou o malování. Slovenské tutoriály jsou moje srdcovka. Mega sympatická slečna, která to s pastelkami opravdu umí mi ukazuje,
jak "na to".

 

Blog

 

Omalovanky.blogerka.cz je blog, který určitě záte a čtete ;) Já tam chodím okukovat informace o nových omalovánkách a  ostatní články taky rozhodně nejsou k zahození :)

Tak jako tento blog, je v plenkách i blog Omalovankyblog.cz. A mně se moc líbí. Lili umí poutavě psát a myslím, že nám postupně řekne spoustu zajímavých věcí.

Blog, který miluju se jmenuje Touhy a lásky. U Šárky snad ani nejde nenačerpat tuny inspirace. A že občas píše o své malovací vášni, je pro mě příjemným bonusem.

 

Facebook

 

Malovacích skupin na Facebooku je spousta. Mně se podařilo narazit na pár naprosto skvělých, kde je pohoda a příjemná atmosféra.

Téměř jako u maminky se cítí všichni ve skupině Pastelkou proti stresu?...no jasně :). Laskavé správkyně Mirka a Kačka nastolily pohodu a pozitivní náladu, které si moc vážím. Komunikace nevázne. Hodně věcí o malování a pastelkách jsem se naučila právě tady. A obrázky všech jsou naprosto úchvatné. 

Dokonalé obrázky Petry Hrbkové kromě IG najdete i v mé oblíbené FB skupince.

Další velmi pohodovou skupinou s příjemnou atmosférou a překrásnými obrázky je skupina Omalovánkami proti stresu. Žádné dohady, žádná závist. V takové skupině se člověk rád pochlubí obrázkem a potěší oko obrázky druhých.

Antistresové omalovánky pro dospělé, skupina věnovaná právě těmto omalovánkám je taky velmi příjemná a pohodová. Šikovné malířky bourají předsudky, že České antistresovky jsou nudné. Nad výtvory zdejších slečen a paní nestačím zírat.

 

Instagram

 

Poslední ze sociálních sítí kde stalkuju obrázky jiných je IG. A že je na co se dívat! Těžko se mi tu vybírají jen tři malířky, protože to, co dámy umíte vytvořit pomocí pastelek, je neskutečné. Nejradši bych vás tu vyjmenovala všechny, ale to bych si upsala ruce. Mezi mé oblíbenkyně patří @ve.be.ju, @veronika.roberova, @coloring.urama,  @ataner.n nebo @janacoloring.

@Zuzka.Hanova určitě všichni znáte. Když se mám tedy držet konceptu článku, mezi mé hvězdy patří bezkonkurenční @aviyzageh, @petra.hrbkova a @mycolouring. Pokud tyto dámy nesledujete, je čas to napravit, protože vás vystřelí do barevného nebe, každým svým obrázkem.

Podobné skvosty @mycolouring maluje zcela běžně. Jakýkoliv obrázek této sympatické slečny bych hned zarámovala a pověsila na čestné místo na zdi.

Komentáře

Okomentovat